Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Riebus katinas
No Result
View All Result
Riebus katinas
No Result
View All Result
Pradžia Receptai

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku

2023-04-14
8 0
0
Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku
4
Dalintasi
31
Žiūrėta
Dalinkis FacebookDalinkis TelegramDalinkis Whatsapp

Kepta duona su česnaku. Atrodo, visiems puikiai žinomas užkandis, tačiau ne visiems pavyksta ją iškepti taip skaniai, kaip pavyksta man.

Nenoriu girtis, bet tenka. Jeigu mano duona būtų tokia pat, kaip kitų, nesidalinčiau savo paslaptimis.
Pradėkime nuo duonos. Tiems, kurie mano, kad tinka bet kuri šviesi duona, galiu iškart pasakyti – eikite švilpt. Po to tokie kepėjai valgo aliejumi permirkusią duoną, į kurią net česnako dorai įtrinti negalima ir aimanuoja.

Tad nesiginčykite – jei norite patirti dievišką malonumą valgydami tikrai skaniai iškeptą duoną, lekiate į parduotuvę ir perkate kepyklos „Klaipėdos duona“ duoną „Palanga močiučių“. Neradote savo parduotuvėje – nepradėkite panikuoti, o važiuokite į kitą.

Kai jau turite duoną, būtent tokią, apie kokią kalbu aš, pirmyn į virtuvę patikrinti, ar turite česnakų. Priminsiu – jau pradėję leisti ūglius česnakai tinka tik sodinimui, tad neapsigaukite.
Ir dar vienas ne mažiau svarbus ingredientas – druska. Jokia vegeta ar kitokie cheminiai mišiniai netinka. Tiems, kas vertina vegetą ir visokius kitokius šiuolaikinės chemijos pramonės stebuklus, rekomenduočiau net negaišti laiko kepant duoną.

Dar vienas svarbus niuansas – tai duonos supjaustymas. Tiesa, skonio tai nekeičia, bet mano akims tokie gabaliukai skaniausi. Aš pjaustau duonos riekę į 3 dalis. Norite – smulkinkite šiaudeliais, bet tada, liaudiškai tariant, „užsiknisite“ ją vartydami kepant.

Aliejų aš naudoju rafinuotą saulėgrąžų. Suprantu, kad rafinuotas ne toks sveikas kaip nerafinuotas, bet nuo vaikystės negaliu pakęsti nerafinuoto aliejaus kvapo kepiniuose. Jei jūs jį toleruojate, naudokite nerafinuotą.

Svarbu duoną dėti jau į įkaitusį aliejų, tada ji bus traški, o ne minkšta nuo aliejaus.

Iškepusią duoną sudedame į lėkštę ir kol ji karšta, apibarstome druska ir pradedame trinti česnaku. Čia ir slypi skonio paslaptis – kai nuo karščio trinama česnako skiltelė vos nesilydo.

O skaniausia yra laižyti nuo karščio įkaitusius pirštus, kurie apkibę druska ir česnaku. Pasaka. Žodžiu, šį procesą kartojame, kol iškepate visą duonelę.

Skanaus.

Kiti straipsniai rubrikoje

Cepelinai
Karšti

Cepelinai

2023-04-14
Kepti jautienos šonkauliai
Karšti

Kepti jautienos šonkauliai

2023-04-14
Moliūgo ir mėsos troškinys
Receptai

Moliūgo ir mėsos troškinys

2023-04-14
Padažas šašlykams
Receptai

Padažas šašlykams

2023-04-03
Rauginti agurkai
Receptai

Rauginti agurkai

2023-04-03
Šaltibarščiai
Receptai

Šaltibarščiai

2023-04-14
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku” patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.