Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Riebus katinas
No Result
View All Result
Riebus katinas
No Result
View All Result
Pradžia Desertai

Varškės pyragas Angelo ašara

2023-04-14
6 0
0
Varškės pyragas Angelo ašara
3
Dalintasi
23
Žiūrėta
Dalinkis FacebookDalinkis TelegramDalinkis Whatsapp

Nežinau kodėl angelai verkia, ir ar iš vis jie verkia. Bet puikiai žinau, kodėl šis pyragas vadinamas „Angelo ašara“. Nes tobulai iškepto ir vėstančio pyrago paviršiuje pasirodo maži geltonos spalvos lašeliai, dėl kurių žmonės šį pyragą ir praminė „Angelo ašara“. Na sutikite, kad kas jei ne pyragas „Angelo ašara“ labiausiai tinka gražiai katalikų šventei Kalėdoms. Tad jei palaikote mano nuomonę, nešatės telefoną, planšetę, kompiuterį, ar kokį kitą įrenginį į virtuvę ir skaitote mano instrukcijas kaip pasigaminti šį skanų desertą. Na o aš pradedu rašyti receptą.

Pradėkime nuo tešlos, arba pado. Jam mums reikės šių produktų:

1 stiklinės miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

80 g šalto sviesto,

žiupsnelis druskos,

2 v.š. cukraus,

1 mažas kiaušinis.

Varškės sluoksniui reikės:

500 g varškės,

0,5 stiklinės cukraus,

3 kiaušinių trynių,

1 v.š. miltų,

100 g grietinės ,

1 a.š. vanilinio cukraus (pagal skonį),

Suflė sluoksniui:

3 kiaušinių baltymai

5 v.š. cukraus pudros

Paruošimas:

Tešla: miltus kartu su kepimo milteliais persijojame per sietelį, sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir druską. Viską sukapoję iki trupinių sudedame likusius ingredientus. Gerai išminkome, įvyniojame į polietileninę plėvelę ir įdedame į šaldiklį bent pusvalandžiui.

Varškės sluoksnis: varškę sutriname su cukrumi, sumaišome su kiaušinių tryniais, grietine ir miltais, suberiame vanilinį cukrų. Maišome kol gausime vientisą masę.

Suflė: kiaušinio baltymus plakame po truputį įberdami cukrus pudros. Plakame tol, kol masė bus tvirta ir išlaikanti formą.

Torto formą (22-23 cm) išklojame sviestiniu popieriumi. Šonus patepame sviestu. Šaldytą tešlą iškočiojame ir ja įklojame formą. Ant tešlos viršaus supilame varškės įdarą ir dedame kepti

Jei kepame ant keramikinio grilio, naudojame deflektorių, o pyragą dedame ant pakylos (antro aukšto). Kepame 30 minučių 150°C temperatūroje.

Praėjus 30 minučių paruoštą suflė masę tolygiai užtepame ant pyrago ir kepame toliau toje pačioje temperatūroje 10-15 minučių / tol kol paviršius lengvai pagels.

Norėdami įdomesnio skonio galite pyragą parūkyti vyšnios drožlėmis.

Iškepusį pyragą atvėsiname. Pyragui vėstant paviršiuje pasirodys maži geltonos spalvos lašeliai. Jei taip Jums pavyko iškepti pyragą „Angelo ašaros“.

Orkaitėje: kepant paruošimas ir kepimo laikas toks pats kaip ir ant griliaus, tik kepti reikia ne 150°C, bet 180°C laipsnių temperatūroje.


Kiti straipsniai rubrikoje

Rauginti agurkai
Receptai

Rauginti agurkai

2023-04-03
Šaltibarščiai
Receptai

Šaltibarščiai

2023-04-14
Avižiniai sausainukai
Desertai

Avižiniai sausainukai

2023-04-14
Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku
Receptai

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku

2023-04-14
Cepelinai
Karšti

Cepelinai

2023-04-14
Kepti jautienos šonkauliai
Karšti

Kepti jautienos šonkauliai

2023-04-14
Sekantis
Cepelinai

Cepelinai

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku” patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.