Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Riebus katinas
No Result
View All Result
Riebus katinas
No Result
View All Result
Pradžia Receptai

Šaltibarščius paskaninau neįprastu ingredientu – rezultatas maloniai nustebino svečius

2023-04-03
6 0
0
Šaltibarščius paskaninau neįprastu ingredientu – rezultatas maloniai nustebino svečius
3
Dalintasi
23
Žiūrėta
Dalinkis FacebookDalinkis TelegramDalinkis Whatsapp

Kokia vasara be šaltibarščių? Nenuostabu, kad šia sriuba tenka pavaišinti ir svečius.
Bet kai prasideda diskusijos apie šaltibarščiuose naudojamus kiaušinius ir cholesterolio kiekį, susimąstai žmogus, kuo juos būtų galima pakeisti. Šaldytuve turėjau tik rudųjų pievagrybių.

Tad ilgai nesukęs galvos nuploviau juos ir supjausčiau į lėkštes tiems, kam netiko kiaušinis. Rezultatas nustebino ne tik svečius bet ir mane. Šaltibarščiai buvo tikrai skanūs, o tie, kurie nespjauna nei į grybus, nei į kiaušinius, į lėkštes prisidėjo ir vienų, ir kitų.

Šaltibarščiai su pievagrybiais Reikės:

500 g marinuotų burokėlių,

4 kiaušinių arba 100 g rudųjų pievagrybių,

300 g agurkų,

20 g krapų,

60 g svogūnų laiškų,

1 l kefyro,

žiupsnelio druskos.

Gaminame

Agurkus pjaustydami nepersistenkite – kol turime dantis, tegu jie dirba savo darbą. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite kefyrą.

Aš vertinu tik tirštus šaltibarščius, jei mėgstate skystesnius, pilkite daugiau kefyro. Jokiu būdu ne vandens – vandenį palikite indams plauti… Pagal skonį pasūdykite, galite įpilti ir šlakelį acto.

Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.


Kiti straipsniai rubrikoje

Cepelinai
Karšti

Cepelinai

2023-04-14
Kepti jautienos šonkauliai
Karšti

Kepti jautienos šonkauliai

2023-04-14
Moliūgo ir mėsos troškinys
Receptai

Moliūgo ir mėsos troškinys

2023-04-14
Padažas šašlykams
Receptai

Padažas šašlykams

2023-04-03
Rauginti agurkai
Receptai

Rauginti agurkai

2023-04-03
Šaltibarščiai
Receptai

Šaltibarščiai

2023-04-14
Sekantis
Kauno senamiesčio restorane pasijutome lyg valgykloje

Kauno senamiesčio restorane pasijutome lyg valgykloje

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku” patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.