Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Riebus katinas
No Result
View All Result
Riebus katinas
No Result
View All Result
Pradžia Receptai

Griliuje keptas – rūkytas zebrienos steikas – pjausnys

2023-04-03
6 0
0
Griliuje keptas – rūkytas zebrienos steikas – pjausnys
3
Dalintasi
23
Žiūrėta
Dalinkis FacebookDalinkis TelegramDalinkis Whatsapp

Kai užsimanau pietums egzotikos, atsidarau internetą, lendu į Euribijos puslapį ir renkuosi. Kol kaičiu Proflame kepsninę, užsakymą man pristato į namus. Tad šį kartą ant kepsninės čirškinsis zebriuko steikas.  Jei kas vaikystėje man žiūrint laidą „Gyvūnijos pasaulyje“ būtų pasakę, kad teks valgyti zebrienos, būčiau apsiverkęs. Tada mažam man net nekilo mintis, kad šie gražuoliai yra valgomi, o jų mėsa labai skani. Skani, turėjau galvoje, kai moki ją paruošti… Tad jei jau spėjote sulaukti užsakytos zebrienos steiko, teks užsirašyti ir receptą. Jūs rašykitės receptą, o aš tuo metu sudėsiu mėsą į kepsninę, ir įsipilsiu taurę „Riebaus katino“ raudono vyno.

Patiekalui paruošti mums reikės:

2 – 3 vnt.  Zebro užpakalinės kojos steikų;

1 – 2 šakeles šviežių čiobrelių;

1 mažo žiupsnelio maltų penkių rūšių pipirų;

1 žiupsnelio himalajų druskos;

20 ml skysto sviesto;

1 vnt laimo citrinos;

Paruošimas:

Į indą sudėkite ir sumaišykite sutarkuotą laimo citrinos žievelę, čiobrelius, penkių rūšių pipirus, Himalajų druską ir skystą sviestą. Su pasiruoštu mišiniu pamarinuojame zebro steikus ir kepame:

Griliuje: zebro steikus – pjausnius kepkite ant ketaus grotelių, naudodami netiesioginio kepimo deflektorių, 15-19 minučių 90-110 laipsnių temperatūroje. Kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą.

Orkaitėje: Kepant orkaitėje zebrienos steikus – pjausnius, kepkite kepimo rankovėje 120-130 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 min,.

Keptuvėje: kepant keptuvėje zebrienos steikus – pjausnius kepkite ant stiprios kaitros po 2 minutes iš visų pusių tuomet sumažinkite ugnį, įpilkite į keptuvę vandens arba daržovių sultinio ir pavirinkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį 5-6 minutes.

Iškepusį zebrienos steiką dėkite į lėkštę, patiekite su raudono vyno čiobrelių padažu.

Skanaus

oznor

cof

Kiti straipsniai rubrikoje

Moliūgo ir mėsos troškinys
Receptai

Moliūgo ir mėsos troškinys

2023-04-14
Padažas šašlykams
Receptai

Padažas šašlykams

2023-04-03
Rauginti agurkai
Receptai

Rauginti agurkai

2023-04-03
Šaltibarščiai
Receptai

Šaltibarščiai

2023-04-14
Avižiniai sausainukai
Desertai

Avižiniai sausainukai

2023-04-14
Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku
Receptai

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku

2023-04-14
Sekantis
Rūkytos šoninės ir bulvių pyragas

Rūkytos šoninės ir bulvių pyragas

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Padedant Vapsva Media, MB | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku” patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.